Custom liners

Een liner beschermt uw vulproduct tegen externe invloeden. Deze binnenzak zit standaard los in de big bag, maar kan ook ingenaaid of ingelijmd worden. Zo blijft de liner op zijn plaats tijdens het vullen en ledigen van de big bag.  

Doorgaans zijn liners gemaakt van meerlaagse, gecoëxtrudeerde folie. De vorm en het type folie passen we aan in functie van de vereiste bescherming van het vulproduct en het gebruik van de FIBC.

Standaard liners

Standaard liners bestaan uit een buis van meerlaagse, gecoëxtrudeerde polyethyleen-folie (LDPE). De dikte van de folie varieert afhankelijk van het product, tussen 60 micron en 100 micron. 

Deze liners kunnen we los in de FIBC’s inbrengen, ofwel op verschillende manieren innaaien of inlijmen.

Gevormde liners

Linerfolies kunnen in verschillende vormen gelast en uitgesneden worden, volgens de vorm van de big bag. Zo behoudt de zak beter zijn vorm en stabiliteit na het vullen. Bovendien maakt en voorgevormde flessenhals in de ventielen het vullen en ledigen eenvoudiger en hygiënischer.

  • Dichtgelaste bodem

  • Voorgevormde flessenhals (bottle shape) onder, boven of beide

  • Ingelaste rechthoekige bodem  

Vormstabiele liners

De liner van een quadro FIBC is uitgerust met inwendige baffles. De panelen en ventielen worden volledig samengelast in een stofvrije omgeving.  Voor deze vormstabiele liners wordt een zwaardere folie van 150 tot 180 micron gebruikt.

Barrièreliners

Barrièreliners bieden aan voedingsmiddelen of andere kritische producten een extra bescherming tegen vocht, oxidatie en andere negatieve invloeden. De folies van barrièreliners bestaan in verschillende uitvoeringen, op maat van het vulproduct:

  • Beschermende, gecoëxtrudeerde folies tot 7 lagen (eventueel in combinatie met EVOH en polyamide) tegen vocht, zuurstof en besmetting

  • Barrièreliners om gevulde FIBC’s te vacumeren en met stikstof af te vullen

  • Aluminium liners 

Conductieve liners

Antistatische Type C big bags kunnen met een liner uitrusten. Hiervoor gebruiken we meerlaagse conductieve liners. Die bevatten een geleidende laag die de statische lading afleiden door aarding.  

  • Conductieve liners zijn ook inzetbaar voor voedselveilige FIBC’s.

  • De met conductieve liners uitgeruste Type C big bags voldoen aan de internationale standaard IEC 61340-4-4.

Permanent anti-statische liners

Permanent anti-statische liners worden ingezet voor Type B big bags. De specifieke samenstelling van de folie vermijdt de opstapeling van statische lading. 

De met permanent anti-statische liners uitgeruste Type B big bags voldoen aan de internationale standaard IEC 61340-4-4.