Organisatie

De Blockx Group heeft met het merk ‘Louis Blockx’ meer dan 100 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie, bedrukking en levering van geweven verpakkingen. Wat uw verpakkingsproduct ook is: wij hebben de juiste oplossing voor u.

Verkoop

Een verpakking moet uw product beschermen tijdens opslag en transport. Elk vulproduct vraagt andere specificaties. Daarom gaat uw persoonlijke accountmanager samen met u op zoek naar een verpakking die alle hokjes afvinkt.

 • Wat zijn de specifieke vereisten van uw product? We lijsten samen met u alle parameters op qua afvulling, bewaring, transport, lediging, kwaliteitsvereisten en prijsniveau.

 • Aan de hand van die parameters start het design en de productie van uw geoptimaliseerde verpakkingsproduct.

 • Ook na de levering kan u steeds bij ons terecht voor vragen.

Productie van A tot Z

Voor de productie van hoogwaardige FIBC’s en geweven zakken beschikken we over onze eigen moderne productiefaciliteiten in Servië. Daarmee hebben we het volledige productieproces in handen. Van granulaatextrusie tot afgewerkte zakken.

Flexibiliteit

Dankzij onze eigen Europese productielocatie hebben we de volledige controle over de kwaliteit, productieplanning en leveringen.  Zo kunnen we flexibel reageren op uw specifieke behoeften.

Infrastructuur

Onze productiefaciliteiten zijn voorzien van de modernste uitrusting en werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden in een aangepaste hygiënische omgeving. 

Ervaren personeel

We kunnen rekenen op de expertise van hoogopgeleid en gemotiveerd personeel. Zij beheren de hightech bedrijfsprocessen binnen de productie-eenheid.

Gecertificeerd 

Onze site is reeds jaren BRCGS, ISO22000, ISO9001, ISO14001 en ISO45001 gecertificeerd. Daardoor kunnen we FIBC’s produceren voor uiteenlopende sectoren: van voeding, tot geneesmiddelen en chemicaliën.

Betrouwbare partners, constante kwaliteit

Voor de productie van onze verpakkingen werken we ook samen met een netwerk van betrouwbare productiepartners in Europa en Azië. Zo verzorgt onze Indische partner al decennialang de productie van onze jute zakken.

Afhankelijk van onze big bags selecteren we de beste productieoplossing. Dankzij de nauwe samenwerking met elk van deze partners garanderen we een hoge kwaliteit en betrouwbare levering.

 • Onze productiepartners werken volgens hoge kwaliteitsstandaarden en voldoen aan de geldende internationale certificatienormen. 

 • Onze centrale kwaliteitsdienst volgt de kwaliteit van de verpakkingen en productiefaciliteiten op. 

 • We monitoren de verschillende aspecten van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij onze partners. 

 • We ondersteunen onze partners en delen onze knowhow en innovatieve productietechnieken.

Flexibele levering

Voor de levering van onze producten maken we grotendeels gebruik van onze eigen diensten. Hierdoor hebben we een maximale controle over de veiligheid van de goederenstromen. Bovendien kunnen we zo de leveringen flexibel inplannen.

Blockx logistics 

Met Blockx Logistics verzorgen we zelf het transport tussen onze productielocatie in Servië en het centrale warehouse in Arendonk. Van daaruit vertrekt uw levering, deels met eigen transport. Voor andere bestemmingen in Europa werken we met vaste logistieke partners die ons product door en door kennen.

Management

Visie en missie

Louis Blockx levert kwalitatieve geweven verpakkingen op maat. We combineren meer dan 100 jaar ervaring met innovatie en kwaliteit om technisch hoogstaande producten te ontwikkelen.

 • Die kwaliteit hebben we zelf in hand, dankzij onze eigen geïntegreerde productiefaciliteiten en de nauwe samenwerking met onze productiepartners.

 • Naast kwaliteit zetten we ook in op een langetermijnrelatie met elke klant. Dat vertaalt zich in een onberispelijke dienstverlening.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Louis Blockx beseffen we dat maatschappelijk verantwoord ondernemen veel vormen kent. Daarom zetten we niet alleen in op duurzame energie, maar ook op een gezonde en veilig werkomgeving. Bovendien zijn we met onze Responsible Line pionier in de productie van closed loop rPP-verpakkingsmaterialen.

 • Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor ons eigen personeel willen we een betrouwbare partner zijn. Daarom zetten we in op een gezonde en veilige werkomgeving.

 • Als maatschappelijk verantwoord ondernemer gebruiken we duurzame energie, recycleren we onze eigen verpakkingen en staan we mee aan de basis van het Designed for Recycling-programma.

Responsible Line & Designed for Recycling

Duurzaam ondernemen begint bij het verantwoordelijk omgaan met grondstoffen. Daarom hanteren we bij Louis Blockx het Closed Loop-principe. We recycleren zoveel mogelijk FIBC’s en verwerken ze zelf tot nieuwe, gerecycleerde verpakkingen van onze Responsible Line. Met het Designed for Recycling-programma verbeteren we het design van big bags zodat ze nog eenvoudiger te recycleren zijn.

Zo halen we niet alleen onze, maar ook uw duurzaamheidsdoelstellingen:

 • Minder nood aan nieuwe grondstoffen

 • Kleinere plastic afvalberg

 • Minder CO2-uitstoot

Duurzame energie

Met een omvangrijk zonnepanelenpark op onze magazijnen in Arendonk verzekeren we onze elektriciteitsbehoefte van groene stroom.

Gezonde en veilige werkomgeving

We hechten veel belang aan veilige en gezonde werkomstandigheden voor onze medewerkers in onze productie en deze van onze partners.