Opties

Big bags worden voor uiteenlopende producten en in diverse productieomgevingen ingezet.  Er zijn verschillende opties om uw FIBC’s op maat te produceren. Door het doek, de naden of de coating aan te passen bijvoorbeeld. Maar ook door het juiste vul- of lossysteem te voorzien. Hoe beter de big bag is afgestemd op uw situatie, hoe efficiënter (én veiliger) u ze kan vullen, lossen en transporteren. Uw accountmanager adviseert u over de verschillende mogelijkheden.

Home >
Opties

Doek

Doekgewichten en doektypes hebben een effect op de sterkte en de vorm van de big bags.  In functie van de beoogde eigenschappen en het gebruik van de zak kiezen we het optimale doek met een minimaal gewicht. Zo garanderen we de beste kwaliteit en het laagste materiaalverbruik.

  • Het voor de big bags gebruikte PP-doek wordt uit geëxtrudeerde bandjes (tapes) geweven.

  • Het doek kan in verschillende constructies opgebouwd worden en heeft doorgaans een gewicht van 50 tot 250 gram per m2.

  • Voor het weven gebruiken we projectielweefgetouwen (vlak weefgetouw type Sulzer) of ronde weefgetouwen (type Starlinger).

Lussen

Ook de lussen (loops) van de FIBC’s maken we op maat van het productieproces. We maken de lussen compatibel met het hijssysteem en de bevestigingspunten van uw vul- en losinstallaties. We passen ook de kleur van de lussen aan zodat uw verschillende types makkelijk te onderscheiden zijn.

Meer info

Vulsystemen

We passen het vulsysteem van uw FIBC’s aan volgens uw vulprocessen. Voor een optimale efficiëntie, veiligheid en hygiëne.

Meer info

Lossystemen

Afhankelijk van het ledigingsproces, voorzien we uw FIBC’s van een aangepast lossysteem. Dankzij onderstaande opties garanderen we een efficiënt, veilig en hygiënisch losproces van uw big bags.

Meer info

Naden

Voor de afwerking van de naden zijn verschillende opties mogelijk, zoals: Chain, Double chain, Heracles, Heracles chain, Box and cross, Lock stitch (zigzag) 

Meer info

Coating

Een standaard big bag is gemaakt van een geweven, doorlaatbaar doek. Sommige vulproducten vereisen echter een volledig ondoorlatende verpakking

In dat geval voorzien we een coating: een dunne laag geëxtrudeerde polypropyleenmix dat op het doek gethermofixeerd wordt. Dankzij die coatinglaag is het doek volledig afgesloten en stof- en vochtdicht.

Stofnaden

Tijdens het naaien worden de doekpanelen in de naden geperforeerd door de naalden. Om de big bags volledig stofdicht te maken, dichten we de naden.

We sluiten de perforaties en de openingen tussen de doekpanelen af met een pluizige multi-filament stofafdichting. Naargelang de fijnheid van het vulproduct, gebruiken we een enkele, dubbele of driedubbele stofafdichting.

Labels en documenttassen

Naast het verplichte, standaard veiligheidslabel op de big bag, kunnen we verschillende bijkomende labels en documenttassen op de zak aanbrengen.  De bedrukte labels zijn in heel wat maten en diverse materialen beschikbaar.

Bedrukking big bags

Big bags kunnen bedrukt worden voor een duidelijke productpresentatie en -identificatie. We bedrukken de doekpanelen met flexoprinting, tot 4 kleuren per zijde.

Meer over bedrukking

Kleuronderscheiding

Op één locatie kunnen meerdere big bags circuleren met een ander vulproduct of een andere bestemming. Om deze onderling van elkaar te onderscheiden, passen we de kleuruitvoering van uw FIBC, aan.

  • De standaardkleur voor doek, lussen en naden is wit

  • Zowel het doek, de lussen als de naden kunnen een andere kleur krijgen (d.m.v. voedselveilige kleuradditieven)

  • Het doek kan (gedeeltelijktransparant zijn, voor een optimale zichtbaarheid van de inhoud